Selecteer een pagina

Zo krijg je een epische baard

Baarden zijn hot, baarden zijn happening. Je zou zelfs kunnen zeggen: Baarden zijn here to stay. In het kader van Movember laat iedereen zo’n beetje zijn (of haar) snor staan.

Maar hoe fix je nu een epische bijpassende baard?

1. De eerste stap: Laat ‘m staan

Serieus, dit is misschien wel de makkelijkste maar ook de moeilijkste stap. Je hoeft er eigenlijk niets voor te doen, maar laat die baard nu eindelijk eens groeien. True, waarschijnlijk komt er een punt waarop het lijkt alsof je balzak op je kin hangt, maar dit is het moment waarop je sterk moet zijn. Als je nu niet doorzet gaat die epische baard er never nooit komen.

Wil jij nu ook een epische baard?

Maak nu je afspraak en loop straks de studio uit met je perfecte baard!

2. Huidirritaties overwinnen

Oke, stap 1 is gezet, je bent gestopt met scheren. Chapeaux, je bent nu een echte man, toch? Nee. Je bent pas goed op weg als je de huidirritatie van het niet scheren kan overwinnen. Door het jarenlang scheren van je gezicht kan het zijn dat je huid geïrriteerd raakt zodra je een baard laat groeien. Gebruik een hydraterende crème om je gezicht gehydrateerd te houden en om dode huidcellen te verwijderen.

3. Na de stoppels

Nu is het tijd om door te zetten. Het begin zal lastig zijn, omdat er dan nog oneffenheden en kale plekken op je gezicht kunnen zitten. Je moet dus om leren gaan met de grappen en de kritiek van familie en vrienden, die niet snappen dat je het pad van de bebaarde glorie wilt bewandelen. Trust us, om écht een epische baard te laten groeien zul je tijdelijk met een aantal lokale hamsters op je gezicht door het leven moeten gaan.

4. De baard trimmen

Damn son! Je bent nu waarschijnlijk al zo’n 6-8 weken onderweg en je begint al een aardig bebost gezicht te krijgen. Good for you! Aangezien het helaas nog steeds lijkt alsof je schaamhaar op je gezicht hebt groeien, is het tijd om wat model in je baard te brengen. De beste manier om dit te doen is om wat contouren aan te brengen met een baardtrimmer. Begrijp goed dat het trimmen van de baard een belangrijk proces is waar geen fouten bij gemaakt mogen worden. Eenmaal weg zijn de haren ook echt weg. Ga voor de spiegel staan en trim van oor tot oor. Op deze manier kun je het best zien welke haren er nog weg moeten.

5. Baardverzorging

Na een paar maanden trimmen en verzorgen zul je zien dat je nu daadwerkelijk een beste baard hebt. Om deze baard te verzorgen is het van belang dat je de baard ook goed verzorgd. Gebruik regelmatig baardolie en blijf je baard in model brengen door te trimmen.

Via: Sjembek.com